dr. N.M.B.K. (Nop) Willems

dr. N.M.B.K. Willems is sinds 2012 orthodontist. Hij is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag. Daarnaast werkt hij in andere praktijken. Hij is als orthodontist ingeschreven onder BIG nummer: 79062165102.

Curriculum vitae

Nop Willems is in 2004 afgestudeerd als tandarts aan de faculteit tandheelkunde (ACTA) te Amsterdam. Hij heeft enkele jaren werk als tandarts gecombineerd met onderzoek naar de groei van kaakbot en is in 2012 aan de VU gepromoveerd op het proefschrift: ‘Developmental changes in condylar bone and their mechanical consequences’ (promotores: prof.dr. A. Zentner, prof.dr. V. Everts, co-promotor: dr. G.E.J. Langenbach). Van 2008 tot 2012 is hij aan het ACTA opgeleid tot orthodontist (opleiders: prof.dr. H. van Beek en dr. R.B. Kuitert). Hij is oprichter van Airportho Utrecht en werkt ook in andere praktijken.

Daarnaast geeft hij bijscholing in de orthodontie aan tandartsen. Hij is lid van studieclub DMO, beroepsverenigingen (KNMT en NVvO) en verschillende wetenschappelijke verenigingen op het gebied van orthodontie. Hij ontving in 2014 van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten de ‘NVvO award’ voor het beste Nederlandse proefschrift van de afgelopen 5 jaar op het gebied van de orthodontie. Oprichter en lid van autotransplantatieteam Utrecht.