DE HERBST

De Herbst is een beugel die bestaat uit stangen die vastzitten in de boven- en onderkaak.

Doel van deze beugel is om de onderkaak te laten groeien. Soms wordt deze beugel gecombineerd met een slotjesbeugel. In tegenstelling tot een blokbeugel werkt dit ook bij patiënten die al aan het einde van hun groei(spurt) zitten. Door deze bijzondere eigenschap kan het gebruik van deze beugel soms zelfs een kaakoperatie voorkomen.

De stangen zitten in de boven- en onderkaak vast aan ringen die op de kiezen worden geplaatst. Het is ondanks de stangen wel gewoon mogelijk om de mond te openen.

De eerste weken kan deze beugel aardig wat last opleveren. De onderkaak wordt constant in de goede, voorwaartse, positie gehouden en dit betekent dat de beugel de eerste dagen spierpijn en last in het kaakgewricht kan veroorzaken. Ook de tanden en kiezen kunnen gevoelig worden. Na een paar weken zal deze last afnemen. De voortanden maken de eerste tijd contact met elkaar zonder dat de kiezen op elkaar komen; kauwen zal de eerste weken lastig gaan en probeer een slag of stoot tegen de kin te voorkomen!